AKO VAM SE OVO DESILO, uskoro ćete dobiti novac!

AKO VAM SE OVO DESILO, uskoro ćete dobiti novac!

692
0
SHARE

Sigurno ste više puta u životu čuli neka narodna vjerovanja – od onih vezanih za to kad ćete dobiti novac, do toga kad će se djevojka udati – i hoće li uopšte. Neka od njih su blesava i uopšte nisu tačna, ali nekih se s razlogom drže mnogi ljudi.

Postoje neki znakovi na koje trebate obratiti pažnju, jer ukazuju na to da ćete uskoro dobiti novac!

Prema feng šui tradiciji i nekim starim vjerovanjima, postoje znakovi koji ukazuju u skorašnje pristizanje novca u nečiji život.

Viđate stalno broj 8

Ovaj broj simbol je velike sreće u Kini, i tu se smatra najsrećnijim brojem. Isto tako, simbolizuje balans. Ukoliko ga često viđate, svuda oko sebe, vjerovatno će vam se popraviti finansijska situacija.

Nalazite se blizu trudnice

Staro kinesko vjerovanje kaže da u sebi trudnice nose sreću. Navodno, u život možete privući obilje ako ste u blizini trudnice, sreća će se na vas proširiti sa nje.

Mjehurići u šolji kafe

Ljudi koji na površini kafe vide mjehuriće, mogu očekivati u životu pozitivne promjene. Kanađani vjeruju da, kad stavite na kašičicu mjehurić s kafe tako da se ne rasprsne, predstavlja sreću.

Posjedujete brojne kovanice

Primjerice, ako držite kovanice u kasici ili velikoj staklenoj posudi, to privlači blagostanje i novac. Ako u kuhinji držite kovanice, to finansijskoj dobrobiti još više pomaže – tako kaže Feng šui teorija.

Rusi vjeruju da možete privući bogatstvo ako psotavite svuda u kući vrećice novca u ormaru.

Izmet od ptice

Ovo je vjerovanje veoma poznato u našim krajevima – ako se na vas uneredi ptica, odnosno svojim izmetom vas zasipa – to znači dobru sreću i najavljuje novčani dobitak u skorašnjem vremenu.

Inicijali u mreži od pauka

Ako vidite paukovu mrežu i vidite tamo formaciju niti koja podsjeća na vaše inicijale, to je posebna naznaka da će u vaš život pristići novac.

NO COMMENTS